Květy smažené z olihně

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
457 mg
Cukr
545 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.
  • 2
    Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.
  • 3
    Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.