Květy smažené z olihně
30 min.
Ingredience
- 400gramůOlihně
- 1kusPaprika zelená
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaZázvor mletý
- 2lžičkyCibulka jarní
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaVíno rýžové čínské
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 2lžíceFazolová černá omáčka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
457 mg
Cukr
545 mg
Postup přípravy
- 1Oliheň podélně rozřízneme a na povrchu masa vytvoříme nožem mřížkový vzor. Oliheň nakrájíme na kousky o velikosti poštovní známky. Kousky olihně blanšírujeme několik vteřin v misce s horkou vodou. Poté vyndáme a necháme okapat.
- 2Papriku nakrájíme na malé trojúhelníky. V předehřátém woku rozehřejeme rostlinný olej a osmahneme minutu papriku, přidáme zázvor, rozetřený česnek, pokrájenou jarní cibulku, sůl a olihně a několik minut mícháme. Přidáme omáčku z černých fazolí, rýžové víno a promícháme.
- 3Květy olihně přendáme na servírovací mísu, zakápneme sezamovým olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.