Kvíčaly na pivě
90 min.
Ingredience
- 2kusyKvíčala
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 4kusyJalovec
- 50gramůAnglická slanina
- 2,5decilitryPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1lžíceStrouhanka
- 2plátkyChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
78 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oškubeme 2 kvíčaly, vykucháme je, odřežeme hlavy, křídla a dobře je omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme pepřem.
- 2V pekáči rozpustíme máslo. Vložíme na něj kvíčaly, jalovec, na kvíčaly položíme několik plátků anglické slaniny a pečeme v troubě při 190°C.
- 3Po 30 minutách přilijeme pod kvíčaly pivo, kvíčaly posypeme citrónovou kůrou, do piva dáme 1 lžíci strouhanky. Kvíčaly polijeme výpekem a pod poklicí dusíme přibližně 35-40 minut.
- 4Upečené kvíčaly vyjmeme a dáme na talíře. Přecezeným výpekem kvíčaly polijeme a servírujeme. Podáváme k nim bílý chléb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.