Kvíčaly na slanině
60 min.
Ingredience
- 600gramůKvíčala
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 50mililitrůMartell cognac
- 240gramůChléb pšeničný (bílý)
- 120mililitrůOmáčka francouzská
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
41 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
- 2Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
- 3Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.