Kvíčaly nadívané
55 min.
Ingredience
- 50gramůJátra husí
- 20gramůSlanina vepřová
- 30gramůStrouhanka
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 70gramůAnglická slanina
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaTymián čerstvý
- 250mililitrůVíno bílé
- 400gramůBramborová kaše
- 600gramůKvíčala
- 1špetkaJalovec
- 250mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Husí játra nakrájíme nadrobno, přimícháme strouhanku a najemno pokrájenou slaninu. Kvíčaly omyjeme a do každé vložíme lžíci této nádivky, ptáky osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků slaniny.
- 2Ptáky vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla, špetku tymiánu a mletého jalovce, podlijeme vínem a dáme péct. Jakmile se víno téměř odpaří, podlijeme vývarem a dopečeme.
- 3Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.