Kvíčaly s rýží
55 min.
Ingredience
- 600gramůKvíčala
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 400gramůRýže dušená
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůSýr Parmezán
- 120mililitrůOmáčka rajčatová
- 50mililitrůOlej olivový
- 100gramůOkurky nakládané
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
401 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, dušenou rýži promícháme se lžící másla.
- 2Kvíčaly omyjeme, osolíme a opepříme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a kvíčaly v něm částečně osmažíme. Přendáme do pekáčku, v pánvi na oleji orestujeme cibuli s plátky žampionů a přidáme do pekáčku k ptákům. Obložíme rýží s máslem, podlijeme troškou vývaru, zasypeme sýrem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi 15 až 20 minut, dokud sýr nezezlátne.
- 4Podáváme s kyselými okurkami a rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.