Kyjevská soljanka s uzeným masem

75 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
83 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí scedíme, pokrájíme vložíme do kastrolu, přidáme lžíci oleje, 300 ml hovězího vývaru a zakryté poklicí dusíme 40 minut. Pak vmícháme 1 drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, rajský protlak, lžíci vinného octa, lžíci cukru, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Když je zelí měkké, zahustíme ho jíškou a povaříme.
  • 2
    Mezitím nakrájíme vařené uzené maso na kostky, zlehka ho na másle s 1 cibulí osmažíme, přidáme nadrobno nakrájené nakládané okurky, lžíci kaparů, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a několik minut dusíme.
  • 3
    Poté na pekáč urovnáme polovinu dušeného zelí, na něj naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a dáme na 10-12 minut zapéct.
  • 4
    Zapečenou soljanku na talíři přelijeme zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.