Kyjevská soljanka s uzeným masem
75 min.
Ingredience
- 1000gramůZelí kysané
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyCibule
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceJíška instantní
- 300gramůUzené maso vařené
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceKapary
- 4lžíceStrouhanka
- 200mililitrůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
83 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí scedíme, pokrájíme vložíme do kastrolu, přidáme lžíci oleje, 300 ml hovězího vývaru a zakryté poklicí dusíme 40 minut. Pak vmícháme 1 drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, rajský protlak, lžíci vinného octa, lžíci cukru, přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a dusíme ještě 10 minut. Když je zelí měkké, zahustíme ho jíškou a povaříme.
- 2Mezitím nakrájíme vařené uzené maso na kostky, zlehka ho na másle s 1 cibulí osmažíme, přidáme nadrobno nakrájené nakládané okurky, lžíci kaparů, zalijeme 100 ml hovězího vývaru a několik minut dusíme.
- 3Poté na pekáč urovnáme polovinu dušeného zelí, na něj naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, povrch uhladíme, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a dáme na 10-12 minut zapéct.
- 4Zapečenou soljanku na talíři přelijeme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.