Kyjevské karbanátky se zadělávaným květákem

80 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
929 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
56 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou slepici vykostíme, maso nakrájíme a umeleme. Do vlažného mléka namočíme nakrájené žemle, po 5 minutách je mírně vymačkáme, přidáme k mletému masu a ještě jednou spolu umeleme.
  • 2
    K masu se žemlí přilijeme 60 g rozpuštěného másla, přidáme sekanou petrželku, osolíme a dobře promícháme. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji trochou strouhanky. Masovou směs v misce zakryjeme a asi na 45 minut dáme do lednice odležet.
  • 3
    Mezitím připravíme zadělávaný květák. Očištěný a omytý malý květák povaříme odkrytý 20 minut ve slané vodě, scedíme a rozdělíme na růžičky.
  • 4
    V kastrolu si ze 40 g másla a 30 g hladké bílé mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji teplým vývarem z květáku, osolíme, přidáme lžičku cukru, nasekaný kopr a asi 10 minut povaříme. Těsně před koncem vaření zjemníme omáčku žloutkem, rozmíchaným ve 150 ml zakysané smetany. Do omáčky vložíme připravený květák, necháme přejít var a odstavíme.
  • 5
    Masovou směs vyndáme z lednice a utvoříme z ní nevelké podlouhlé karbanátky, které obalíme ve strouhance. Osmažíme je po obou stranách v rozpáleném oleji dorůžova.
  • 6
    Karbanátky podáváme dohromady se zadělávaným květákem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.