Kynuté buchty s uzeným masem
70 min.
Ingredience
- 400gramůUzené maso vařené
- 150gramůKlobása uzená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 40gramůDroždí
- 600gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 200gramůZelí kysané
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceSezam - semena
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
59 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
564 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
- 2Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout.
- 3Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím.
- 5Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.