Kynuté buchty s uzeným masem

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
872 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
59 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
564 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z rozdrobeného droždí, cukru, trochy mléka a mouky si připravíme v míse kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
  • 2
    Do vykynutého kvásku přisypeme zbylou mouku, přidáme vajíčka a máslo, přilijeme zbylé mléko, osolíme a vypracujeme tužší těsto, které opět na teplém místě necháme vykynout.
  • 3
    Uzené maso a klobásu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí necháme okapat a nakrájíme na menší kousky.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme a krátce osmažíme nakrájené maso, klobásu a prolisovaný česnek. Vše pak důkladně promícháme se zelím.
  • 5
    Vykynuté těsto rozválíme na plát a rozdělíme na čtverce, které plníme připravenou směsí masa a zelí. Těsto zabalíme, buchty naskládáme vedle sebe do olejem vymazaného pekáče a necháme znovu vykynout. Pak je potřeme zbylým olejem, posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 20 minut v předehřáté troubě, až mají zlatavou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.