Kynutý koláč s piniovými oříšky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1600 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
164 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme špetku soli, lžíci cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek, pak přimícháme zbytek cukru, mléka, vejce, heru a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Těsto na pomoučněném vále propracujeme a pak jím vyložíme dortovou formu a ve formě necháme ještě chvilku kynout.
  • 3
    V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cukr, vanilkový cukr, nasekané piniové oříšky, smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak ze sporáku sundáme a přimícháme pomerančový likér. Takto připravenou směs natřeme na těsto ve formě a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut.
  • 4
    Po upečení necháme vychladnout a pak podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.