Kyperská jehněčí pečeně

285 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek.
  • 2
    Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny.
  • 3
    Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso.
  • 4
    Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.