Kyperská jehněčí pečeně
285 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVoda pitná
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 1lžičkaBobkový list
- 350gramůJehněčí hřbet
- 4lžičkyPetržel kudrnka
- 4gramyTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Do jehněčího ramínka uděláme ostrým nožem zářezy, do kterých vložíme připravený česnek.
- 2Rajčata vyklopíme se šťávou na pekáč, přidáme tymián, petrželku, bobkový list a navrch položíme kůží nahoru připravené maso. Pekáč důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů). Vložíme takto do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme 3,5-4 hodiny.
- 3Maso z pekáče vyjmeme a odložíme. Z rajčat vznikne hustá omáčka, z jejíhož povrchu sebereme co nejvíce tuku. K rajčatům přidáme vodu, těstoviny a zamícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Vrátíme na pekáč maso.
- 4Pekáč opět zakryjeme alobalem a na 15 minut vrátíme do trouby. Když už jsou těstoviny měkké, vyjmeme bobkový list. Maso necháme 10 minut odpočinout a pak je nakrájíme na tenké plátky. Na talíři ozdobíme tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.