Kyperská žebírka
125 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová žebra
- 160gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 250mililitrůVíno červené
- 5gramůKmín římský
- 90mililitrůOlej olivový
- MARINÁDA
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
67 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žebírka nasekáme na 4 cm kostky.
- 2Marináda: smícháme červené víno, semínka koriandru, skořici a pepř. Maso v marinádě obalíme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat. Poté maso vyjmeme z marinády.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, drcený česnek a za občasného míchání zvolna několik minut smažíme, až změknou, ale nezmění barvu.
- 4Přidáme osolené maso a 5 minut je středně prudce dohněda smažíme. Vylijeme přebytečný tuk, přilijeme marinádu, vývar, víno a 1 hodinu zvolna podusíme, až maso změkne.
- 5Maso vyndáme a přemístíme do mělké žáruvzdorné mísy, do níž se musí vejít pouze v 1 vrstvě. Ze šťávy sebereme tuk a přecedíme ji, aby v ní nezůstala semínka koriandru. Šťávou maso přelijeme a posypeme kmínem. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě při 200°C, až povrch masa zhnědne a je křupavý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.