Kysané zelí po srbsku

165 min.
Evropa

Ingredience

    • 2kusyCibule
    • 1,5kilogramyZelí kysané
    • 500gramůHovězí maso zadní
    • 1kusVepřové nožičky
    • 50gramůSlanina vepřová
    • 1kusKlobása uzená
    • 250gramůVepřové maso libové
    • 3lžíceSádlo škvařené
    • 2lžícePetržel - nať
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1lžičkaPaprika mletá pálivá
    • 1lžíceSůl
    • 1lžičkaPepř černý mletý
    • 6decilitrůVoda pitná
    • 1kusVepřová ouška
    • 2lžíceCeler - nať
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
53 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Omyté hovězí a uzené maso, klobásu, ouško a slaninu pokrájíme na kousky. Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme a podélně přesekneme.
  • 2
    Kysané pokrájené zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme.
  • 3
    Cibuli, petrželovou a celerovou nať pokrájíme nadrobno. Vezmeme pekáč (nejlépe keramický), vymažeme ho sádlem a položíme
  • 4
    první vrstvu kysaného zelí. Na zelí poklademe cibuli, petrželovou a celerovou nať. Na každou stranu položíme polovinu vepřové nožičky a všechno pokrájené maso i s klobásou. Posolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou. Vrstvu masa zakryjeme druhou polovinou kysaného zelí a přilijeme vodu, aby vše bylo ponořené.
  • 5
    Pekáč zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme při 180 °C téměř 2 hodiny.
  • 6
    Občas se podíváme a pokud je potřeba, dolijeme troškou vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.