Kysané zelí po srbsku
165 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1,5kilogramyZelí kysané
- 500gramůHovězí maso zadní
- 1kusVepřové nožičky
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusKlobása uzená
- 250gramůVepřové maso libové
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6decilitrůVoda pitná
- 1kusVepřová ouška
- 2lžíceCeler - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
913 kcal
Bílkoviny
86 g
Tuky
53 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Omyté hovězí a uzené maso, klobásu, ouško a slaninu pokrájíme na kousky. Vepřovou nožičku očistíme, omyjeme a podélně přesekneme.
- 2Kysané pokrájené zelí, pokud je velmi kyselé, propláchneme.
- 3Cibuli, petrželovou a celerovou nať pokrájíme nadrobno. Vezmeme pekáč (nejlépe keramický), vymažeme ho sádlem a položíme
- 4první vrstvu kysaného zelí. Na zelí poklademe cibuli, petrželovou a celerovou nať. Na každou stranu položíme polovinu vepřové nožičky a všechno pokrájené maso i s klobásou. Posolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou. Vrstvu masa zakryjeme druhou polovinou kysaného zelí a přilijeme vodu, aby vše bylo ponořené.
- 5Pekáč zakryjeme poklicí a ve vyhřáté troubě dusíme při 180 °C téměř 2 hodiny.
- 6Občas se podíváme a pokud je potřeba, dolijeme troškou vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.