Kysané zelí s husím masem

150 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, okořeníme jalovcem, tymiánem, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, šunku, párky, uzené husí maso, slaninu, aby bylo zelí zcela ponořené, dolijeme drůbežím vývarem. Hrnec zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni dusíme dvě hodiny. Občas podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem dušení necháme vodu hodně vyvařit.
  • 2
    Hotové zelí zbavíme jalovce, vyndáme cibuli s hřebíčky, šunku, párky, uzené maso nakrájíme na kostičky a se zelím upravíme na talíře.
  • 3
    Podáváme jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.