Kysané zelí s husím masem
150 min.
Ingredience
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 2gramyTymián čerstvý
- 50gramůCibule
- 2gramyHřebíček
- 300gramůHusí prsa uzená
- 200gramůSlanina vepřová
- 900gramůZelí kysané
- 10gramůJalovec
- 200gramůPárky Debrecínské
- 200gramůŠunka dušená
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, okořeníme jalovcem, tymiánem, přidáme celou cibuli se dvěma zapíchnutými hřebíčky, šunku, párky, uzené husí maso, slaninu, aby bylo zelí zcela ponořené, dolijeme drůbežím vývarem. Hrnec zakryjeme a vložíme do trouby, kde na mírném ohni dusíme dvě hodiny. Občas podle potřeby podlijeme vývarem. Před koncem dušení necháme vodu hodně vyvařit.
- 2Hotové zelí zbavíme jalovce, vyndáme cibuli s hřebíčky, šunku, párky, uzené maso nakrájíme na kostičky a se zelím upravíme na talíře.
- 3Podáváme jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.