Kysané zelí z Valašska
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 700gramůZelí kysané
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžičkyCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 80gramůSlanina vepřová
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, 1,5 lžičkou soli a lžičkou kmínu. Uvaříme je doměkka (20 minut), pak je slijeme z vody.
- 2Kysané zelí (pokud je příliš kyselé, tak ho v sítu propláchneme pod tekoucí vodou) dáme do hrnce na 1 lžíci rozpáleného oleje a krátce, asi 10 minut, ho pod pokličkou podusíme. Zelí ochutíme solí (0,5–1 lžička), cukrem a bílým pepřem.
- 3Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpuštěném másle cibuli usmažíme dozlatova. Drobně pokrájenou slaninu si usmažíme dozlatova zvlášť.
- 4K bramborům přidáme podušené zelí, usmaženou cibulku, česnek, slaninu, promícháme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.