Kysané zelí z Valašska

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1,5 litrem vody, 1,5 lžičkou soli a lžičkou kmínu. Uvaříme je doměkka (20 minut), pak je slijeme z vody.
  • 2
    Kysané zelí (pokud je příliš kyselé, tak ho v sítu propláchneme pod tekoucí vodou) dáme do hrnce na 1 lžíci rozpáleného oleje a krátce, asi 10 minut, ho pod pokličkou podusíme. Zelí ochutíme solí (0,5–1 lžička), cukrem a bílým pepřem.
  • 3
    Očistíme cibuli s česnekem. Cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpuštěném másle cibuli usmažíme dozlatova. Drobně pokrájenou slaninu si usmažíme dozlatova zvlášť.
  • 4
    K bramborům přidáme podušené zelí, usmaženou cibulku, česnek, slaninu, promícháme a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.