Kyselica s čerstvými hříbky
47 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 150gramůHříbky čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 200gramůZelí kysané
- 2kusyJablka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostky. Hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky spolu s brambory. Uvaříme v 1,2 litru vody se solí a kmínem téměř doměkka. Vaříme přibližně 10-15 minut, pak přidáme kysané zelí i s naloženými jablky ze zelí - pokud je máme, čerstvě pomletý pepř a vaříme přibližně dalších 10 minut.
- 2V pánvi rozpálíme máslo, přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou přimícháme do polévky.
- 3Povaříme ji 2 minuty, polévku dosolíme podle chuti a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.