Kyselice s uzenou klobásou a sušenými houbami

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Promyté sušené houby dáme do misky a zalijeme je 2 dl vody. Necháme je namočené asi 1 hodinu. Poté je scedíme a pokrájíme na menší kusy. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Uzenou klobásu nakrájíme zešikma na plátky.
  • 2
    Do hrnce dáme brambory, lžičku soli, kmín, přilijeme vodu a vaříme je doměkka cca 20 minut. V polovině vaření přidáme scezené houby a klobásu.
  • 3
    Kysané zelí promyjeme v sítu vodou. Pak je překrojíme na menší kusy a přidáme k uvařeným bramborům. Přimícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10 minut. V misce si rozmícháme dohladka zakysanou smetanu s maizenou. Když je zelí měkké, přilijeme za stálého míchání smetanu se škrobem do polévky, dochutíme solí, pepřem a cukrem podle chuti. Pomalu vaříme 5-7 minut.
  • 4
    Mezitím si v pánvičce rozpustíme máslo, přidáme k němu sladkou a pálivou papriku. Za stálého míchání (jen několik sekund) papriku rozpustíme a vzniklou směs přidáme do polévky. Polévku promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.