Kyselo slovenské
45 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10mililitrůOcet vinný
- 400gramůZelí kysané
- 600gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, zelí scedíme a trochu pokrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Naředíme scezeným nálevem ze zelí, povaříme, přidáme zelí, brambory a vaříme doměkka. Nakonec přimícháme dvě rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme a dokyselíme.
- 3Ještě horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.