Kýta kančí

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.
  • 2
    Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 3
    Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.