Kýta kančí
65 min.
Ingredience
- 100gramůKančí kýta
- 2lžičkySůl
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCibule
- 5kusůNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 50mililitrůOcet vinný
- 100gramůCitrony
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMarmeláda šípková
- 50gramůCukr krupice
- 200mililitrůVíno červené
- 2decilitryVoda pitná
- 50gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
33 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Odblaníme a opláchneme kančí kýtu. Osolíme ji a po obou stranách na oleji opečeme. Na kostky nakrájíme očištěnou mrkev, celer, petržel, cibuli a osmahneme na oleji. Přidáme nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, víno a necháme dusit.
- 2Přidáme nakrájený citron na plátky, polovinu šípkové zavařeniny a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Kýtu poté vyjmeme, šťávu zahustíme hladkou moukou a máslem, přidáme zbylou šípkovou zavařeninu, cukr a omáčku provaříme za stálého míchání. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec omáčku přecedíme přes cedník.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.