Kýta na hrášku a bramborách
65 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová kýta
- 350gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 2špetkyKmín mletý
- 2kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusFeferony
- 700gramůBrambory
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
44 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme najemno, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, maso nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
- 2Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme feferonku, hrášek, brambory, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.