Labskaus z uzeného tofu
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůTofu uzené
- 1000gramůBrambory
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1000mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 4kusyOkurky nakládané
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 2lžíceKvasnicové vločky
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Uzené tofu osušíme a na talíři rozmačkáme vidličkou najemno.
- 2V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a připravené tofu. Zalijeme vývarem, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory a 1 bobkový list. Přivedeme k varu a zvolna vaříme 20 minut. Potom slijeme, necháme odejít páru z hrnce, vyjmeme bobkový list a vše rozšťoucháme nahrubo.
- 3Do šťouchaných brambor s tofu přidáme na kostičky nakrájené okurky a červenou řepu. Ochutíme kvasnicovými vločkami, špetkou muškátového oříšku, hořčicí a podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Pokrm rozdělíme do hlubokých talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.