Labužnická francouzská pomazánka-rillettes z husího masa

380 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
85 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
711 mg
Cukr
497 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Husí sádlo pokrájíme a dáme do hlubokého hrnce (nejlépe litinového) a necháme při mírné teplotě rozpustit. Přidáme k němu omytá husí stehna, která zalijeme vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme bílé víno, sůl, pepř a sáček z mulu s kořením (celý pepř, tymián, bobkový list, petržel nať) a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou minimálně 6 hodin. Občas zkontrolujeme, promícháme a aby se nám úplně nevyvařila voda. Pokud se maso připéká, podlijeme ho trochou vody.
  • 2
    Po 3 hodinách vaření stehna se sáčkem vyjmeme, maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do vývaru a dál necháme vařit tak, aby mírně probublávalo. Vaříme až do doby dokud se tekutina odpaří a zůstane jen maso se sádlem.
  • 3
    Připravíme si čisté sklenice s víčky, které naplníme masem a zalijeme husím sádlem. Necháme vychladnout, zakryjeme víčky až druhý den. V chladničce můžeme tuto labužnickou pomazánku uchovat několik dní.
  • 4
    Rillettes pomazánka velice chutná na opečeném chlebu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.