Labužnická francouzská pomazánka-rillettes z husího masa
380 min.
Ingredience
- koření v sáčku
- 200gramůHusí sádlo
- 2litryVoda pitná
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaPepř bílý
- 500gramůHusí stehna
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
878 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
85 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
711 mg
Cukr
497 mg
Postup přípravy
- 1Husí sádlo pokrájíme a dáme do hlubokého hrnce (nejlépe litinového) a necháme při mírné teplotě rozpustit. Přidáme k němu omytá husí stehna, která zalijeme vodou tak, aby bylo maso pod vodou. Přidáme bílé víno, sůl, pepř a sáček z mulu s kořením (celý pepř, tymián, bobkový list, petržel nať) a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou minimálně 6 hodin. Občas zkontrolujeme, promícháme a aby se nám úplně nevyvařila voda. Pokud se maso připéká, podlijeme ho trochou vody.
- 2Po 3 hodinách vaření stehna se sáčkem vyjmeme, maso vykostíme, nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do vývaru a dál necháme vařit tak, aby mírně probublávalo. Vaříme až do doby dokud se tekutina odpaří a zůstane jen maso se sádlem.
- 3Připravíme si čisté sklenice s víčky, které naplníme masem a zalijeme husím sádlem. Necháme vychladnout, zakryjeme víčky až druhý den. V chladničce můžeme tuto labužnickou pomazánku uchovat několik dní.
- 4Rillettes pomazánka velice chutná na opečeném chlebu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.