Labužnická terina
130 min.
Ingredience
- houby
- 250gramůHouby čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika žlutá
- mleté maso
- 250gramůTelecí kýta
- 2lžičkySůl
- 1kusČesnek
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 100gramůŠunka parmská
- 400gramůHovězí svíčková
- 200gramůHouby nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté telecí maso pokrájíme na kusy a jemně pomeleme. Mleté maso dáme do mísy, ochutíme solí, bílým pepřem, přidáme drobně pokrájený česnek, směs promícháme. Čerstvé houby (hřiby, lišky aj.) nakrájíme, osolíme, opepříme, na rozpuštěném másle krátce podusíme, přidáme k mletému masu. Zelenou a červenou papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a z každé 1/2 nakrájíme na kostičky, které přidáme s kuličkami zeleného pepře k mletému masu, znovu vše promícháme.
- 2Chlebíčkovou formu vyložíme alobalem (2x větší, než je forma) a následně uzenou šunkou tak, aby konce šunky visely přes okraj minimálně 4 cm.
- 3Formu naplníme polovinou mletého masa, na něj položíme hovězí svíčkovou vcelku a zakryjeme ji druhou polovinou mletého masa. Plátky šunky, které přečnívají přes okraj, přeložíme na povrch náplně, pak dobře uzavřeme alobalem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu.
- 4Upečenou terinu servírujeme teplou i studenou a podáváme ji s nakládanými houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.