Labužnické žampiony

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1361 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
105 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté menší hlavičky žampionů potřeme japonskou marinádou Teriyaky (na zeleninu). Šalotky pokrájíme nadrobno. Oloupaný česnek prolisujeme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém krátce ze všech stran orestujeme hlavičky žampionů, přidáme k nim cibuli s česnekem a společně restujeme další 2 minuty, pak pánev zakryjeme poklicí a dusíme asi 2 minuty. Přimícháme ještě 2-3 lžíce omáčky Teriyaky a následně 4 lžíce Crème fraîche. Na dochucení přimícháme čerstvě pomletý pepř 4 barev. Sýr Rokfór a sýr Čedar nastrouháme a každý zvlášť dáme do misky.
  • 3
    Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme nastrouhanými loupanými mandlemi, které jsme smíchali se strouhankou z bílého pečiva. Žampionovou směs s omáčkou vyklopíme do vysypané formy. Posypeme ji nastrouhaným sýrem tak, že pomyslně rozdělíme porce posypáním na 8 dílů - 4 porce budou posypány čedarem a 4 porce Rokfórem (Nivou).
  • 4
    Žampiony zapékáme v předem vyhřáté troubě při 220°C přibližně 10-15 minut, porce rozdělíme (každý dostane posypaný oběma druhy sýru) a servírujeme s teplými křupavými rohlíky.
  • 5
    Domácí krémová smetana - Crème fraîche [37800]:
  • 6
    Den předem vyšleháme 2.5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.
  • 7
    Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.