Labužnický králík na smetaně
120 min.
Ingredience
- 1špetkaPetržel - nať
- 2lžičkyKoření grilovací
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 125gramůMáslo čerstvé
- 5lžicHořčice
- 1kilogramKráličí maso
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
39 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
418 mg
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme koření a papriku. Necháme provonět a přidáme hořčici.
- 2Naporcovaného králíka dáme do pekáče a potřeme teplou marinádou. Zakryjeme fólií a necháme den v lednici rozležet.
- 3Poté dáme péct do trouby na 200 stupňů. Přikryjeme alobalem a během pečení potíráme výpekem.
- 4Po 45 min. sundáme alobal a zalijeme osolenou smetanou.
- 5Dalších 45 minut pečeme a občas maso potíráme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.