Lahodná polévka s bramborovou kaší
55 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžičkaKerblík
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 3lžíceVíno bílé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- bramborová kaše
- 450gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
381 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit se solí a kmínem. Vaříme 15-20 minut. Měkké brambory slijeme, 1/2 litru vývaru z brambor zachytíme. Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a vyšleháme kaši.
- 2Jarní cibulku, petrželku kudrnku, kerblík a tymián omyjeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželku, kerblík s tymiánem nadrobno.
- 3V druhém hrnci si na rozpuštěném másle zpěníme dorůžova jarní cibulku, zalijeme 1/2 litru vody a 1/2 litru vývaru. Přivedeme k varu, opatrně vmícháme bramborovou kaši, zmírníme teplotu a když se kaše rozptýlí, přimícháme tymián a 3 lžíce bílého vína.
- 4Vaříme přibližně 5 minut, polévku dochutíme solí, bílým pepřem, každou porci posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.