Lahodná polévka s bramborovou kaší

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
381 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky a dáme je vařit se solí a kmínem. Vaříme 15-20 minut. Měkké brambory slijeme, 1/2 litru vývaru z brambor zachytíme. Brambory rozmačkáme, přidáme smetanu a vyšleháme kaši.
  • 2
    Jarní cibulku, petrželku kudrnku, kerblík a tymián omyjeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželku, kerblík s tymiánem nadrobno.
  • 3
    V druhém hrnci si na rozpuštěném másle zpěníme dorůžova jarní cibulku, zalijeme 1/2 litru vody a 1/2 litru vývaru. Přivedeme k varu, opatrně vmícháme bramborovou kaši, zmírníme teplotu a když se kaše rozptýlí, přimícháme tymián a 3 lžíce bílého vína.
  • 4
    Vaříme přibližně 5 minut, polévku dochutíme solí, bílým pepřem, každou porci posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.