Lahodné košíčky
70 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr krupice
- 2kusyKiwi
- 60gramůHroznové víno
- 15gramůZázvor nakládaný
- 2kusyHrušky
- 35gramůDžem meruňkový
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 4lžíceVoda pitná
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
7 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
922 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Těsto: mouku a sůl dáme do mísy s máslem a zpracujeme prsty
- 2na drobenku. Vmícháme cukr a přidáme dost vody, aby vzniklo měkké vláčné těsto. Zabalíme a chladíme nejméně 30 minut.
- 3Na pomoučeném vále vyválíme tenké těsto. Formičkou vykrájíme 16 koleček. Kolečka lehce vmáčkneme do formiček na košíčky. Propícháme je vidličkou a pečeme 12-15 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova. Necháme je ve formičkách 10 minut, pak je vyjmeme a odložíme na drátěnou podložku. Necháme úplně vychladnout.
- 4Ušleháme tvaroh, citronovou šťávu a cukr. Polovinu hmoty rozdělíme do 8 košíčků. Ozdobíme plátky kiwi a dáme stranou. Ke zbývající hmotě přidáme zázvor a rozdělíme do dalších košíčků. Ozdobíme kousky hrušek.
- 5Rozpustíme džem, prolisujeme a nalijeme na košíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.