Lahodný letní zeleninový salát

25 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve omyjeme zeleninu, která by měla mít pokojovou teplotu: 2 menší salátové okurky i se slupkou a zralá rajčata nakrájíme na kostičky přibližně 1.5x1.5cm. Červené masité papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme též na menší kousky. Zeleninu dáme do mísy, ze které budeme servírovat. Snítky čerstvých bylinek (oregano, petrželku a kopr) omyjeme pod tekoucí vodou, vodu důkladně setřepeme, lístky otrháme, pokrájíme a přidáme k nakrájené zelenině. Vše pokapeme kvalitním olivovým olejem (60-70ml), promícháme se zeleninou tak, aby se vše obalilo olejovým filmem. Oloupanou malou cibuli šalotku a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Balkánský sýr osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme ho na kostky větší, než zelenina. Na zeleninu poklademe kolečka cibule a balkánský sýr. Vše posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev a nakonec ozdobně rozložíme olivy, nakládané v oleji. Takto připravený salát nedáváme do chladničky, ale hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.