Lahodný rajčatový salát

20 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
11 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá rajčata osušíme, vyřízneme jim okolí stopek a 600 g rajčat pokrájíme na plátky. Mozzarellu necháme z nálevu okapat a nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Snítky bazalky, meduňky a kopru omyjeme a lístky otrháme. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Přidáme k ní sýr Mascarpone, špetku mořské soli a sýr vymícháme.
  • 2
    Utvoříme růže z rajčat. Tvrdá soudková rajčata, nejlépe žluté nebo oranžové barvy omyjeme, osušíme a ostrým nožíkem slupku rajčete opatrně kolem dokola odřežeme. Slupku srolujeme a vytvarujeme do tvaru růže.
  • 3
    Na středy 4 talířů ozdobně poklademe kopečky sýru Mascarpone a doprostřed sýru naaranžujeme rajčatovou růži. Okolo ní do kruhu poklademe střídavě plátky Mozzarelly s plátky rajčat. Mezi sýr a plátky rajčat položíme ozdobně bylinky, olivy a celé poloviny vlašských ořechů. Sýr i rajčata osolíme podle chuti, posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev, pokapeme extra olivovým olejem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.