Lahodný vařený losos
55 min.
Ingredience
- Křenová smetana
- 2lžíceKřen
- 2,5decilitryZakysaná smetana
- Rybí várka
- 1litrVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 1kusCibule
- 1lžíceSůl
- 1kusMrkev kořen
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 4kusyLosos - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme 1 l vody. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření a očištěnou cibuli, kterou nakrajíme na čtvrtky, 1 očištěnou omytou mrkev pokrájenou na kolečka, sůl a ocet. Vše přivedeme k varu a pomalu vaříme 15 minut.
- 2Poté omyté filety z čerstvého lososa vložíme do vroucí várky, ihned zmírníme teplotu a velmi pomalu necháme lososa táhnout 15-20 minut.
- 3Mezitím si oloupeme a omyjeme křen a jemně ho nastrouháme. V misce si vyšleháme metličkou hustou zakysanou smetanu se solí a přimícháme do ní křen. Snítky kopru omyjeme a odložíme.
- 4Uvařeného lososa vyjmeme, necháme vystydnout, dáme na talíře, ozdobíme koprem, přidáme k němu kopečky křenové smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.