Lahůdkové brambory s hruškami
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůAnglická slanina
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyHrušky
- 2lžíceKompot brusinkový
- 150gramůSýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1hrstOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, rozkrájíme podélně na půlky a na vypouklé straně uděláme několik hlubokých zářezů.
- 2Vymažeme tukem pekáč a dno poklademe bramborami tak, aby byly zářezy nahoru. Osolíme, opepříme a v předehřáté troubě pečeme 20 minut.
- 3Připravíme další suroviny. Rozpůlíme a jadřinců zbavíme hrušky. Rozkrájíme na silné plátky podélně.Na nudličky nakrájíme slaninu. Hermelín a nivu na tenké plátky. Vlašské ořechy vyloupeme a rozpůlíme.
- 4Na mírně upečené brambory narovnáme plátky hrušek, rozdělíme na ně slaninu, sýry a půlky jader vlašských ořechů.
- 520 minut zapékáme.
- 6Hotový pokrm ozdobíme brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.