Lančmít (Luncheon Meat) s brambory
20 min.
Ingredience
- 200gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5centilitrůMléko polotučné
- 150gramůLuncheon Meat
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
44 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
753 mg
Postup přípravy
- 1Konzervu otevřeme z obou stran, maso vytlačíme, nakrájíme na tenké nudličky a odložíme k dalšímu použití. Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které naskládáme do máslem vymazané skleněné zapékací mísy, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, promícháme, přiklopíme a vložíme do mikrovlnné trouby na 7 minut.
- 2Do mísy poté přidáme připravený lančmít, do smetany rozklepneme celé vejce, důkladně promícháme a suroviny v míse zalijeme, nakonec je ještě vrátíme do mikrovlnné trouby na 3 minuty.
- 3Hotové jídlo vyjmeme z trouby, posypeme nastrouhaným sýrem, přiklopené, necháme zchladnoutit 2 minuty a krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.