Lasagne al forno
120 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůPancetta
- 500gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaOregano sušené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůRicotta
- 12kusůLasagne
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
34 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrole na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nasekanou cibuli, nadrobno nakrájený celer, mrkev a na kostičky nakrájenou pancettu asi 5 minut dozlatova.
- 2Přidáme mleté maso, za stálého rozdělování na kousky je osmahneme. Vmícháme rajčata, oregano, podle potřeby můžeme přilít trochu vody. Vše zvolna povaříme 40 minut.
- 3V kastrůlku zpěníme máslo, vmícháme do něj mouku, pražíme 1 minutu. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Bešamel povaříme do zhoustnutí, osolíme, opepříme, po odstavení z plotny vmícháme ricottu.
- 4Dno zapékací mísy potřeme trochou bešamelu a poklademe lasagnemi předem namočenými ve vlažné vodě. Pokračujeme vrstvou masové směsi, kterou potřeme bešamelem a pokryjeme lasagnemi. Postup dvakrát opakujeme, vrchní vrstvu tvoří bešamel. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 5Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 45 minut.
- 6Upečené lasagne vyjmeme z trouby, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.