Lasagne plněné jablky
70 min.
Ingredience
- Na náplň
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůŠpek
- 1kusCibule
- 200gramůCeler řapíkatý
- 500gramůHovězí maso mleté
- 3decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 400gramůJablka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 4decilitryMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na ozdobení
- 2kusyPaprika zelená
- 150gramůSýr Parmezán
- 90gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
806 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
61 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme olej, vložíme na malé kostičky nakrájený špek a osmahneme ho dokřupava. Ztlumíme oheň, přidáme oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a na kousky nakrájený celer. Vložíme mleté maso a za stálého míchání smažíme, až maso dostane hnědou barvu. Přilijeme mléko, dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a povaříme 8-10 minut.
- 2Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání povaříme do zahoustnutí. Stáhneme ze sporáku, vmícháme žloutky, vložíme máslo a důkladně mícháme, až do rozpuštění másla. Nakonec dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
- 3Na dno zapékací mísy dáme nasekanou petrželovou nať. Omáčku rozdělíme na tři díly. Jedním dílem zalijeme petrželovou nať, naskládáme plátky lasagne. Na ně naskládáme oloupaná, na plátky nakrájená jablka, na která rozetřeme půlku masové náplně a přelijeme druhým dílem omáčky. Opět pokládáme plátky lasagní, plátky jablek, masovou náplň, poslední omáčku a nakonec lasagne. Na povrch naskládáme na kolečka nakrájenou papriku, posypeme nastrouhaným sýrem, naskládáme na plátky nakrájené máslo.
- 4Vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 200°C, 35-40 minut. Po upečení necháme 10 minut odpočinout a krájíme na úhledné porce. Podáváme na jednotlivých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.