Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Lasagne
- 12kusůChřest bílý
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMuškátový oříšek
- 1litrMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.
- 2Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.
- 3Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.
- 4Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.
- 5Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.