Lasagne s chřestem a bešamelovou omáčkou se sýrem pecorino

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1067 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
43 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest omyjeme, odřízneme spodní část stonku a nakrájíme na kolečka, špičky necháme celé.
  • 2
    Osmahneme na pánvi s panenským olivovým olejem a utřenými stroužky česneku.
  • 3
    Příprava bešamelu - dáme vařit mléko se špetkou soli a nastrouhaného muškátového oříšku. Rozpustíme máslo a promícháme ho s moukou. Ke směsi přilijeme vroucí mléko a přidáte nastrouhaný sýr.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát silný 2 mm, nakrájíme na nepravidelné větší čtverce a uvaříme v osolené vodě.
  • 5
    Rozložíme na utěrku a necháme oschnout. Na talíř položíme čtverec těstovin, bešamel a poté chřest, to vše celkem třikrát. Nakonec pokapejte olivovým olejem a posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.