Lasagne s čínským zelím
45 min.
Ingredience
- 900gramůTěstoviny Lasagne
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 800gramůZelí čínské
- 3lžíceOlej rostlinný
- 4lžíceSlunečnice - semena
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 250gramůSýr Ricotta
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1181 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
30 g
Sacharidy
180 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nadrobno nakrájíme, čínské zelí omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli s česnekem a bílými řapíky zelí podusíme na oleji asi 5 minut, přidáme zelené nudličky zelí, promícháme a pod pokličkou necháme stát na vypnuté plotýnce.
- 2Potom do zelí vmícháme ricottu nakrájenou na kostky, osolíme a opepříme. Na dno máslem vymazané zapékací formy položíme 3 lasagne, poklademe je polovinou zelné směsi a postup opakujeme. Vrchní vrstu tvoří lasagne, které zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a solí. Posypeme nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
- 3Pokrm pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.