Lasagne s cuketou a lilky
80 min.
Ingredience
- 1kilogramLilek
- 450gramůCuketa
- 225gramůMozzarella
- 6decilitrůProtlak rajčatový
- 6plátkůLasagne
- 6decilitrůOmáčka bešamelová
- 60gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaSůl
- 8lžicOlej olivový
- 10gramůČesnekové máslo
- 15gramůMáslo bylinkové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na tenké plátky pokrájíme lilky a dáme je do cedníku. Posolíme a dáme stranou na 20 minut. Poté je necháme okapat a osušíme.
- 24 lžíce olivového oleje rozpálíme ve woku a osmahneme polovinu plátků lilku cca 7 minut. Poté osušíme a osmahneme takto zbývající lilky.
- 3Na pánvi rozpustíme bylinkové a česnekové máslo, přidáme cukety nakrájené na kolečka a smažíme 6 minut, poté je vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
- 4Polovinu plátků cuket a lilků dáme do zapékací mísy. Posypeme polovinou mozzarelly, zalijeme polovinou rajčatového protlaku a překryjeme 3 plátky lasagní. Zopakujeme postup, končíme lasagnemi.
- 5Zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme parmezánem a oreganem.
- 6V předehřáté troubě zapékáme 35 minut a poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.