Lasagne s hlívou ústřičnou a sýrovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- Na posypání
- 50gramůSýr Parmezán
- Na rajčatovou omáčku
- 500gramůRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 0,25lžičkaSůl
- 2lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- Na sýrovou omáčku
- 2lžíceOlej rostlinný
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 0,25lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSýr Čedar
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky a vhodíme na máslo, osolíme, opepříme a dusíme. Podle potřeby přilijeme vodu.
- 2Na sýrovou omáčku na rozpáleném oleji zarestujeme mouku, poté do ní zašleháme mléko, osolíme, opepříme a za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 15 minut. Po odstavení ze sporáku necháme mírně vychladnout a vmícháme ustrouhaný sýr.
- 3Na rajčatovou omáčku očistíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek rozdrtíme, opláchnutou bazalku drobně posekáme. Vše vložíme do kastrolu, přidáme sůl a asi 15 minut dusíme. Poté omáčku rozmixujeme. Pokud je příliš řídká, ještě ji odpaříme.
- 4Do pekáče vlijeme polovinu sýrové omáčky, na ni rozložíme část lasagní, překryjeme polovinou dušených hub. Na ně rozložíme další část lasagní a přelijeme rajčatovou omáčkou. Poté rozložíme zbytek hub, ty překryjeme zbylými lasagnemi a přelijeme zbylou sýrovou omáčkou.
- 5Pečeme v troubě předehřáté na 140 °C, až jsou lasagne měkké. Na závěr je posypeme strouhaným sýrem, který necháme roztavit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.