Lasagne s houbami lesními
135 min.
Ingredience
- 14plátkůLasagne
- 8,5decilitrůOmáčka bešamelová
- 75gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 225gramůHouby čerstvé
- 300gramůMleté kuřecí maso
- 80gramůJátra kuřecí
- 115gramůŠunka parmská
- 1,5decilitryVíno Marsala
- 285gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli, česnek a houby, smažíme 6 minut. Přidáme mleté kuřecí maso, kuřecí játra, parmskou šunku, smažíme 12 minut. Přidáme do směsi marsalu, bazalku, rajčata a rajčatový protlak a 4 minuty dusíme. Osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a podusíme 30 minut. Poté pokličku sundáme a povaříme ještě 15 minut.
- 2Zapékací nádobu vymažeme máslem. Dospod dáme první vrstvu lasagní, na ni houbovou omáčku, přes ni bešamelovou omáčku, další vrstvu lasagní a celé opakujeme ještě dvakrát. Končíme bešamelovou omáčkou, kterou posypeme strouhaným sýrem.
- 3Pečeme v předehřáté troubě 35 minut, dokud nebude jídlo zlatohnědé.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.