Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou
45 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 400gramůJehněčí maso mleté
- 1lžičkaŠalvěj sušená
- 900gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3kusyRajčata
- 200gramůMozzarella
- 500plátkůLasagne
- 200gramůSýr Parmezán
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1330 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
60 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
- 2Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
- 3Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky.
- 4Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.