Lasagne s krevetami a mušlemi

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
846 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.
  • 2
    Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme.
  • 3
    Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme.
  • 4
    Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta.
  • 5
    Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.