Lasagne s krevetami a mušlemi
75 min.
Ingredience
- 250gramůLasagne
- 500gramůFilé rybí
- 125gramůHřebenatka
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 125gramůMáslo čerstvé
- 150gramůPórek
- 80gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 500mililitrůVíno bílé
- 125gramůSýr Čedar
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůSýr Parmezán
- 25gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
39 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
846 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plátky těsta povaříme po 2-3 kusech ve slané vodě asi 3 minuty. Vyjmeme je a odložíme na vlhký ubrousek.
- 2Krevety, rybí filé a hřebenatky nakrájíme na stejné kousky, překrájíme.
- 3Kolečka pórku smažíme, průběžně promícháváme na másle asi minutu, přidáme mouku, ještě asi minutu mícháme. Postupně přidáme mléko a víno, až vznikne hladká kaše, kterou průběžně promícháváme, přivedeme k varu a vaříme při střední teplotě do zhoustnutí. Stáhneme oheň a omáčku mícháme ještě asi 3 minuty, potom ji odstavíme a přidáme do ní čedar, sůl a pepř. Na závěr vložíme do omáčky rybí maso a plody moře. Ještě asi minutu povaříme a odstavíme.
- 4Polovinu omáčky s rybou a plody moře upravíme na plátky těsta. Navrch položíme další část plátků těsta, na ně zbylou omáčku a zakončíme vrstvou plátků těsta.
- 5Povrch zalijeme smetanou, posypeme parmezánem promíchaným s petrželkou. Lasagne zapékáme 30 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.