Lasagne s kuřecím masem
160 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 800gramůKuřecí prsa
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPórek
- 5decilitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 120gramůSýr Čedar
- 20mililitrůHořčice
- 120gramůLasagne
- 6decilitrůMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 3gramyPepř černý celý
- 1kusCibule
- 2gramyMuškátový oříšek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na bešamelovou omáčku v hrnci zahřejeme mléko s bobkovým listem, s cibulí nakrájenou nadrobno a muškátovm oříškem, nenecháme vařit, zakryjeme a odstavíme na 10 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uvaříme světlou jíšku. Mléko s kořením zcedíme a za stálého míchání vléváme do jíšky, vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a můžeme na chvíli odstavit.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, mrkev a pórek na kolečka a restujeme 5 minut. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme protlak, pepř a sůl a povaříme na mírném ohni 30 minut, občas zamícháme.
- 3Znovu zahřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme do ní hořčici a polovinu sýra. V pekáčku tvoříme střídavě vrstvy lasagní, kuřecí směsi a sýrové omáčky tak, aby vrchní poslední vrstva byla sýrová. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě hodinu, až sýr na povrchu zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.