Lasagne s kuřecím masem

160 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
25 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na bešamelovou omáčku v hrnci zahřejeme mléko s bobkovým listem, s cibulí nakrájenou nadrobno a muškátovm oříškem, nenecháme vařit, zakryjeme a odstavíme na 10 minut. V jiném hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a uvaříme světlou jíšku. Mléko s kořením zcedíme a za stálého míchání vléváme do jíšky, vaříme na mírném ohni, až omáčka zhoustne. Osolíme, opepříme a můžeme na chvíli odstavit.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova, přisypeme prolisovaný česnek, mrkev a pórek na kolečka a restujeme 5 minut. Zalijeme kuřecím vývarem, přidáme protlak, pepř a sůl a povaříme na mírném ohni 30 minut, občas zamícháme.
  • 3
    Znovu zahřejeme bešamelovou omáčku, vmícháme do ní hořčici a polovinu sýra. V pekáčku tvoříme střídavě vrstvy lasagní, kuřecí směsi a sýrové omáčky tak, aby vrchní poslední vrstva byla sýrová. Posypeme zbylým sýrem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě hodinu, až sýr na povrchu zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.