Lasagne s kuřecím masem a sýrem
100 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kilogramMleté kuřecí maso
- 40gramůAnglická slanina
- 1lžíceOlej olivový
- 120gramůOmáčka rajčatová
- 120mililitrůVývar drůbeží
- 350gramůLasagne
- 120gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 120gramůProtlak rajčatový
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- Sýrová omáčka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1557 kcal
Bílkoviny
106 g
Tuky
80 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špenát krátce spaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Plátky těsta uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
- 2Slaninu nakrájenou na malé kostičky smažíme s olejem, kuřecím masem a česnekem asi 5 minut dozlatova, přidáme rajčata, rajčatový protlak, omáčku a vývar. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu, směs pod pokličkou povaříme asi 10 minut, až mírně zhoustne. Osolíme a opepříme.
- 3Sýrová omáčka: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme ji a postupně do ní vmícháme mléko. Znovu zahříváme za stálého míchání asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme a vmícháme nastrouhaný sýr.
- 4Velkou zapékací mísu vytřeme máslem nebo olejem, na dno upravíme třetinu kuřecí směsi. Na ni položíme 4 plátky těsta na lasagne,
- 5polijeme třetinou sýrové omáčky, přidáme další vrstvu kuřecí směsi, nasekaný špenát, plátky těsta, vrstvu sýrové omáčky, zbytek kuřecí směsi, plátků těsta a sýrové omáčky. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme asi 50 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.