Lasagne s kuřecím masem a žampiony

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. Konzervovaná rajčata necháme okapat a nakrájíme je na kousky.
  • 2
    Šunku rozkrájíme nadrobno. Kuřecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  • 3
    V nízkém hrnci z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které přimícháme mléko, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a bešamelovou omáčku za občasného míchání 5 minut povaříme.
  • 4
    V hrnci rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a kousky žampionů. Pak přidáme mleté kuřecí maso, nakrájená játra a šunku a vše mícháme a opékáme ještě přibližně 10 minut. Do směsi pak přidáme nakrájená rajčata, přilijeme víno a protlak, opepříme, osolíme a za občasného míchání dusíme pod pokličkou přibližně 30 minut.
  • 5
    Zapékací mísu vytřeme olejem a na dno rozložíme plátky lasagní. Na ně rozetřeme vrstvu masové směsi a na ni bešamelovou omáčku. Pak opět dáme plátky lasagní, masovou směs, omáčku a tak pokračujeme do vyčerpání všech surovin. Horní vrstva by měla být bešamelová omáčka, kterou ještě posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • 6
    Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 190 stupňů a lasagně zapékáme přibližně 35 minut, až mají zlatavou barvu. Pak je rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.