Lasagne s letní zeleninou

90 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
615 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
32 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek, dužinu nasekáme. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na plátky. Hrášek povaříme v osolené vodě asi 8 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou.
  • 2
    Mrkev, cuketu a hrášek osmahneme na másle 5 minut, potom přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Pod pokličkou podusíme na mírném ohni 15 minut.
  • 3
    Do zeleniny vmícháme 2/3 zakysané smetany. Do vymazané zapékací mísy klademe střídavě ve vrstvách lasagne a zeleninu. Vrchní vrstvu tvoří lasagne. Pokrm zalijeme zbylou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.
  • 4
    Před podáváním posypeme pokrm nakrájenou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.