Lasagne s lososem a bešamelem
75 min.
Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 30gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Čedar
- 250mililitrůVývar rybí
- 0,5lžíceFenykl obecný
- Na bešamel
- 50gramůCibule
- 2špetkyMuškátový květ
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 450mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na lasagne
- 700mililitrůVoda pitná
- 12plátkůLasagne
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly. Filety lososa nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme nahrubo, petrželovou nať nasekáme nahrubo. Sýr nastrouháme.
- 2Na bešamelovou omáčku svaříme v hrnci mléko s cibulí, petrželovou natí, celým pepřem, bobkovým listem a muškátovým květem. Zhruba 10 minut vaříme na mírném plameni. V mezičase v rendlíku na másle připravíme světlou jíšku a odstavíme. Poté do jíšky přecedíme svařené kořeněné mléko a dobře vyšleháme dohladka. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut, nakonec osolíme.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, dno vyložíme plátky lasagní, přelijeme částí omáčky, poklademe částí lososa, přidáme několik semínek fenyklu a přikryjeme plátky lasagní. Postup opakujeme, končíme s plátky lasagní. Lasagne přelijeme rybím vývarem a posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.