Lasagne s plody moře
130 min.
Ingredience
- Na vymazání
- 450gramůFilé rybí
- 230gramůMozzarella
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 230gramůHřebenatka
- 0,25kusMáslo čerstvé
- 300gramůHouby čerstvé
- 0,5baleníTěstoviny Lasagne
- 0,25lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusCibule
- 600mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.
- 2V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.
- 3Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.
- 4Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.