Lasagne s plody moře

130 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
35 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olej a 5 minut na něm opékáme cibuli, česnek a tymián. Přidáme houby a ještě 5 minut opékáme. Vmícháme víno a prudce povaříme, dokud se téměř neodpaří. Potom přidáme rajčata, zamícháme a pod pokličkou omáčku vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme.
  • 2
    V hrnci na slabém ohni rozpustíme máslo, přidáme mouku, práškovou hořčici a mícháme dohladka. Ještě 2 minuty zahříváme, ale dáváme pozor, aby nám mouka neztmavla. Potom postupně vmícháme mléko, přivedeme k varu a zvolna 2 minuty vaříme. Odstavíme a na povrch omáčky položíme potravinářskou fólii, aby se nám neutvořil škraloup.
  • 3
    Do zapékací misky vymazané máslem nalijeme polovinu rajčatové omáčky, přidáme polovinu kousků rybího filé a hřebenatek. Položíme v další vrstvě polovinu lasagnových plátků, nalijeme polovinu bílé omáčky, nasypeme polovinu kostiček sýra mozzarella a vrstvy znovu zopakujeme tak, aby navrchu byla opět bílá omáčka a mozzarella.
  • 4
    Zapékáme 35-40 minut v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova. Necháme 10 minut odpočinout a servírujeme v zapékací misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.