Lasagne s úhořem
45 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 50gramůPetržel - nať
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůBazalka
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 220gramůÚhoř říční
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Prosijeme na vál mouku a přidáme tolik vody, abychom rukama vypracovali vláčné a hladké těsto. Válečkem ho tence rozválíme a nakrájíme z něho 3-5 cm široké nudle.
- 2Petrželku a česnek společně nasekáme. Do nádoby dáme olej, nasekaný česnek s petrželkou, dužinu z rajčat a lístky bazalky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a zakryté pokličkou při mírné teplotě 8-10 minut podusíme. Přidáme na kousky pokrájené plátky úhoře a všechno ještě asi 12 minut dusíme.
- 3Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a uvaříme připravené lasagne al dente. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.