Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem

150 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
53 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve necháme v horké vodě změknout houby, poté je nakrájíme na plátky.
  • 2
    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, lžičku celého pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
  • 3
    V hlubokém silnostěnném rendlíku restujeme utřený česnek s houbami a drobně pokrájenou cibulí. Po zhruba šesti minutách přidáme mleté kuřecí maso, drobně pokrájená játra a prosciutto a na malém plameni restujeme asi dvanáct minut. Poté vlijeme víno, pokrájená rajčata, rajčatový protlak a posekanou bazalku. Směs opepříme, osolíme a na malém plameni pod poklicí vaříme asi půl hodiny. Poté ještě čtvrt hodiny vaříme bez poklice.
  • 4
    Na dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, poklademe část lazaní, na ně dáme část masové směsi, na maso díl bešamelové omáčky. Vrstvíme ingredience, poslední vrstvou bude bešamel. Ten posypeme strouhaným sýrem a lazaně pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.