Lasagne se třemi druhy masa
90 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 2kusyRajčata
- 130gramůHovězí maso mleté
- 130gramůVepřové maso mleté
- 250gramůMleté kuřecí maso
- 30mililitrůKoňak Armaňak
- 75gramůMáslo čerstvé
- 16plátkůTěstoviny Lasagne
- 75gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2stroužkyČesnek
- 90mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 900mililitrůMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
60 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a též mrkev rozkrájenou na drobné kousky. Poté přimícháme utřený česnek a pokrájená rajčata. Mícháme a zvolna smažíme 10 minut, až je zelenina měkká.
- 2Přidáme všechno mleté maso a opět 10 minut mírně smažíme. Často mícháme a maso oddělujeme vařečkou na jednotlivé kousky. Vlijeme koňak, zvýšíme teplotu a smažíme, až se tekutina vyvaří. Poté vmícháme 25 g másla a čerstvou smetanu. Občas zamícháme a povaříme 10 minut. Odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 3Troubu zahřejeme na 190 stupňů. Připravíme si bílou omáčku. V hluboké pánvi zahřejeme zbytek másla, vmícháme mouku a za stálého míchání smažíme 2 minuty. Postupně přiléváme mléko, po každém přilití pořádně zamícháme šlehací metlou. Uvedeme do varu, mícháme a vaříme, až je omáčka hustá a jemná. Přisypeme nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Znovu důkladně promícháme a odstavíme.
- 4Trochu bílé omáčky přelijeme naběračkou do zapékací formy. Lasagne naplníme směsí masa a v jedné vrstvě naaranžujeme do zapékací formy. Přelijeme zbývající bílou omáčkou a posypeme nastrouhaným parmezánem. Pečeme 40 minut, až se těstoviny zdají být měkké, propíchneme-li je dřevěnou špejlí. Před podáváním necháme 10 minut odstát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.