Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na špalíky. Opláchneme papriky, rozkrojíme podélně napůl, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, pokrájíme na kostky. Omyjeme a osušíme cukety a rozkrájíme na kolečka.
  • 2
    Přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu, vsypeme lasagne a vaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme přes síto a necháme vykapat.
  • 3
    Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přisypeme nakrájenou zeleninu a opékáme asi 2 minuty. Poté přilijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Na pánvi pomalu ohřejeme rajčatovou omáčku, přidáme minikuličky Mozzarelly a necháme prohřát.
  • 4
    Lasagne rozdělíme na předehřáté talíře, pokapeme teplou omáčkou a přidáme zeleninu. Ozdobíme snítkami tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.